Meer resultaten voor neo architectuur

+
+
+
+
+
+
+
+
+
+

     neo architectuur
 
Neo-modern of organisch en nog een vraag De Architect.
Reden voor architecten om te zoeken naar een benadering die hierbij aansloot. Zij vonden houvast bij Rudof Steiner, die leerde dat de principes die in de natuur werkzaam zijn, ook zichtbaar kunnen worden gemaakt in de architectuur. Zo ontstond de organische architectuur.
neorenaissance, neo-renaissance. neorenaissance, neo-renaissance.
In ons land omvatte de neorenaissance profane architectuur en o.a. de protestantse kerkelijke bouwkunst in het laatste kwart van de 19e eeuw beheerste. De neorenaissance was in Nederland vooral genspireerd op de Vlaamse en Noord-Nederlandse Renaissance van het eind van de 16e eeuw, met als doel de eigen" stijl van ons land" te laten herleven. Karakteristieke elementen van de Neorenaissance zijn.: wandgeleding van pilasters. lijsten en ornamenten. ontlastingsbogen met gekleurd siermetselwerk. De foto's' tonen de Parijse Opra van architect Charles Garnier 1861-1875, een lange bouwtijd, de Brusselse Koninginnegalerij St. Hubertusgalerij, van architect Jean-Pierre Cluysenaar, en het Utrechtse Academiegebouw van de architecten Gugel en Nieuwenhuis, uit 1848.
Architectuur Villabouw Vlassak Verhulst Exclusieve Villabouw.
Projecten.
architect Hans Maes HOUTHALEN. ANTA architecten bvba LOPPEM. architectuur RUBEN VERBEKE BELLEGEM. Architectenbureau De Lange bv ovv bvba SINT-NIKLAAS. JEAN VANDERCAMMEN EVERGEM. JEAN VANDERCAMMEN EVERGEM. Architectenbureau CREATEctuur Bazel. ir-architect Dimitri Pauwels BERINGEN. AVENIR architecten bvba HASSELT. OH ARCHITECTEN BVBA LEUVEN.
deSingel.
Neo-Architectuur BVBA Merelbeke 9820 BE 0829.951.497 Companyweb.
Gaat het goed of slecht met dit bedrijf? U ontvangt een automatisch bericht van elke belangrijke wijziging in uw mailbox. Zo hoeft u zelf niet continu een bedrijf te controleren op negatieve signalen. U hebt nu telefonisch contact met een Companyweb-medewerker?
Woonproject NEO VAi Vlaams Architectuurinstituut.
Volgens Jo Lefebure, architect en hoofd van de Cel Architectuur van de Dienst Monumentenzorg en Architectuur van de Stad Gent, is dit het resultaat van een continue herwaarderingspolitiek die sinds de jaren 1970 nooit is gestopt. Samen met Lefebure kijkt de Dag van de Architectuur naar een stad in volle ontwikkeling.
NEO-architectuur Ecoplan.
Werk vrije tijd. Eten Drinken Kleding Lifestyle familie Kinderenbaby's' Huis tuin Mobiliteit Werk vrije tijd Webshop. Architectenbureau voor duurzaam verbouwen; Advies ifv integraal duurzaam wonen en bouwen; Energiestudies voor laagenergie, passief en nulenergiegebouwen. TAGS: eco architectuur. Schrijf een tip of mening.

Contacteer ons